Osakasinfo

Mitä etuja osakkaana saan kaudella 2021 ja kuka niitä voi käyttää?

Golf Talma Oy:n osakkaana pääset mm. pelaamaan ilmaiseksi muille huippukentille (lue lisää), saat perheenjäsenille mahdollisuuden pelata Par 3-kentällä maksutta sekä alennetun green feen itsellesi ja peliryhmällesi (lue lisää). Saat myös vuokrata golfautot ja käyttää rangea edullisemmin (lue lisää).

Osakkaille suunnattuja etuja voi hyödyntää osakerekisterin mukaiset osakkeenomistajat, jotka omistavat vähintään 50% osuuden osakkeesta.

Mikäli osakkeen omistaa yritys tai yhteisö, voidaan osakasetujen käyttäjäksi nimetä yksi henkilö per osakas. Osakasetujen käyttäjän tulee olla yrityksen omistaja tai yrityksen vakituinen työntekijä. Osakasetujen käyttäjän voi ilmoittaa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected].

Miten osaketta voi käyttää kaudella 2021 ja miten ilmoitan siitä?

Osakkeen käyttötapa tulee ilmoittaa hyvissä ajoin ennen ensimmäistä pelikertaa. Vaikka pelioikeutta käytettäisiin samalla tavalla kuin ennenkin, tulee siitä ilmoittaa myös tänä vuonna. Vapaamuotoisen ilmoituksen voi tehdä ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen [email protected]. Ilmoituksen voi myös tarvittaessa tehdä soittamalla numeroon (09) 274 6540 (talvikaudella ei jatkuvaa päivystystä).

Osakkeiden käyttötavat osakelajeittain ovat:

A-osake sisältää 2 pelioikeutta.

1. pelioikeus voidaan käyttää joko nimettynä pelioikeutena tai green fee -seteleinä, 20 kpl, joista maksetaan lunastusmaksu 2 € / kpl.

2. pelioikeus voidaan käyttää joko nimettynä pelioikeutena tai pelioikeuslippuina, 25 kpl.

B-osake sisältää yhden pelioikeuden.

B-osakkeen pelioikeus voidaan käyttää joko nimettynä pelioikeutena tai green fee -seteleinä, 20 kpl, joista maksetaan lunastusmaksu 2 € / kpl.

Mitä eroa on green fee -setelillä ja pelioikeuslipulla?

Pelioikeuslipun käyttäjä on oikeutettu pelipäivänä rajoittamattomaan määrään kierroksia, kun Green fee -setelin käyttäjä saa pelata yhden, enintään 18 reiän kierrokseen.

Paljonko vastike on ja milloin se pitää maksaa?

Vuoden 2021 hoitovastikkeeksi päätettiin syksyn yhtiökokouksessa 860 euroa (sis. alv 10 %). Rahoitusvastiketta ei peritä. Hoitovastikkeet laskutetaan 26.1.2021 ja eräpäivä tulee olemaan 16.2.2021.

Mikäli A-osakkeen 2. pelioikeutta ei käytetä, tulee siitä ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen [email protected] jonka myötä toista hoitovastiketta ei tarvitse maksaa. Jos 2. pelioikeus päätetään hyödyntää myöhemmin, tulee sen hoitovastikkeesta pyytää uusi lasku.

Miten saan annettua pelioikeuteni vuokralle?

Mikäli osakkaalla itsellään ei ole käyttöä pelioikeudelleen, voi sen antaa vuokralle. Vuokrapelioikeuksien hintataso määräytyy vapailla markkinoilla.

Aktiivisin kauppapaikka pelioikeuksille ja osakkeille on Golfpiste.com:in pörssi, jonne ilmoituksia voi jättää maksutta (vaatii rekisteröitymisen).

Kaupat sovitaan vapaamuotoisesti vuokralaisen kanssa, jonka jälkeen osakas ilmoittaa pelioikeuden käyttäjän tiedot sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Viesti on hyvä lähettää kopiona myös vuokralaiselle, joka saa samalla vahvistuksen pelioikeuden rekisteröimisestä.

Miksi lasku tuli minulle?

Vastikelaskut lähetetään osakasluettelon mukaisille omistajille. Mikäli osakkeella on useampi omistaja, on lasku lähetetty rekisteriin määritetylle ensisijaiselle omistajalle. Ensisijaisuuden voi vaihtaa ilmoittamalla siitä sähköpostilla osoitteeseen [email protected] Mikäli vastikelasku tai sen osa kuuluu kaupan tai muun omaisuuden siirron myötä uudelle omistajalle, pyydämme ilmoittamaan siitä sekä Golf Talman toimistoon että uudelle omistajalle, jonka tulee rekisteröidä osake omiin nimiinsä.

Rekisteröinti tapahtuu toimittamalla Golf Talman toimistoon kopio kauppakirjasta (tai muu vastaava dokumentti, esim lahja- tai perukirja) ja kopio leimatusta varainsiirtoveroilmoituksesta tai verottajan todistus veronmaksusta. Kyseiset dokumentit voi toimittaa sähköpostitse ([email protected]), postitse tai käymällä paikan päällä.

Osakekirjoista luopuminen on käynnissä. Miten tulee toimia?

Vuonna 2018 aloitettiin projekti, jonka tavoitteena on luopua Golf Talma Oy:n osakkeista painetuista osakekirjoista. Lisätietoa asiasta löytyy täältä.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail