Tasoitusohjeet

Tasoitusjärjestelmä uudistuu 19.2.2020

Lisätietoa uudesta maailmanlaajuisesta tasoitusjärjestelmästä (World Handicap System eli WHS) löytyy täältä.

Vastauksia yleisimpiin kysymyksiin täältä.

WHS pähkinänkuoressa:

Tasoitus muodostuu 20 viimeisimmästä tasoitustulosesta (tasoitus- tai kilpailukierros), joista lasketaan 8 parhaan keskiarvo pyöristettynä lähimpään kymmenykseen.

HR:ää (Handicap Review, tasoituksen tarkistus) ei suoritettu vuodenvaihteessa 2020, johtuen siirtymisestä WHS:ään.

– – – –

Vanhan tasoitusjärjestelmän ohjeet
(voimassa 18.2.2020 asti):

Tasoituskierrosten kirjaaminen ja tasoitusmääräykset

Golf Talma ry noudattaa EGA:n ja SGL:n tasoitusmääräyksiä seuraavasti soveltaen:

Harjoituskierroksen voi kirjata tasoituskierrokseksi, jos pelaajan tasoitus on 4,5 tai enemmän ja kierros on päivän ensimmäinen kyseisellä kentällä. Myös 9 reiän kierros hyväksytään, mikäli on pelattu vain 9 reikää. Tasoituskierroksella tulee olla merkitsijä koko kierroksen ajan. Tasoituskierroksesta tulee ilmoittaa merkitsijälle ennen kierrokselle lähtöä. Kierrosta ei tarvitse, eikä kannata, merkitä NexGolfissa tasoituskierrokseksi, koska jos kierrosta ei syötetä NexGolfiin oikein ja ajallaan, tulee tasoituskierroksesta automaattinen tasoitusmuutos (+0,1) kaksi päivää kierroksen jälkeen. Tämä aiheuttaa helposti vääriä muutoksia, eikä tasoitukset pysy oikeina. Merkitsijälle ilmoittaminen ennen kierrosta siis riittää tasoituskierroksen rekisteröimiseksi.
Pelatun tasoituskierroksen tuloskortti tulee syöttää NexGolfiin mahdollisimman pian kierroksen jälkeen, kuitenkin ennen seuraavaa kierrosta tai kilpailua.
Vaihtoehtoisesti kortin voi jättää caddiemasterin laskettavaksi. Palautetussa tuloskortissa tulee olla pelaajan nimi, pelaajan ja merkitsijän allekirjoitus, merkintä miltä tiiltä on pelattu ja päivämäärä,  muuten korttia ei käsitellä. NexGolfiin syötettäessä tulee kirjata merkitsijän nimi ja kotiseura.

Ulkomaan kierrokset hyväksytään tasoituskierroksiksi ainoastaan, mikäli korttin on merkitty oikea slope-tasoitus, jolloin pistebogey-pisteet voidaan laskea. Mikäli pelaaja osaa itse laskea pistebogey-pisteet, voi kortin syöttää suoraan NexGolfiin valitsemalla vaihtoehdon ”pisteiden perusteella”.

Suurimmasta osasta vieraskentillä pelatuista kilpailuista tulee automaattinen tasoituspäivitys NexGolfiin.  Jos päivitystä ei tule, tulee sinun itse huolehtia tasoitusmuutoksestasi syöttämällä kierros NexGolfiin. Huom! Tarkista tuloslistalta kierroksen CBA ja merkitse se korttia syöttäessäsi.

Pelaaja vastaa viime kädessä itse siitä, että hänen tasoituksensa on oikea ja ajan tasalla. Jokainen voi tutkia omaa tasoitushistoriaansa NexGolfista. Kirjaudu omilla tunnuksillasi ja valitse valikosta kohta ”omat jäsentiedot” ja sieltä ”tasoitushistoria” -välilehti, jossa näet listauksen tasoituskierroksistasi. Palauttamiasi kortteja pääset katsomaan tarkemmin kohdasta ”syötä ja tarkastele tuloskortteja > ”omat harjoitus ja tasoituskierrokset” (myös kilpailukierrokset eritelty).

Jotta pelaajan virallinen EGA-tasoitus on voimassa myös seuraavan kauden alussa, pelaajan on toimitettava kotiseuraansa vähintään neljä tasoitustulosta.

Par 3-kenttä

Golf Talman Par 3-kentällä voi pudottaa tasoitustaan 37,0:aan asti. Jos NexGolfiin syötetty tasoituskierros pudottaa tasoitusta tämän rajan alle, tulee tästä ilmoittaa caddiemasterille, joka korjaa tasoituksen takaisin 37,0:aan.

Tasoituskelpoisen tuloksen edellytykset ovat voimassa, jos…

Pelikierros on pelattu mitatulla kentällä, jonka kokonaispituus 18-reikäisellä kentällä on vähintään 2750 m, ja 9-reikäisellä kentällä 1375 m (ei koske GT:n Par 3-kenttää)
Golfliitto on arvioinut kentän USGA Course Ratingin mukaisesti
Kentän pituus poikkeaa enintään 100 metriä mitatusta kentästä 18-reikäisellä kentällä, tai 50 metriä 9-reikäisellä kentällä
Tiimerkit, jotka määrittelevät tiiauspaikan (golfsäännöt, kohta määritelmät), on asetettu määräysten mukaisesti
Pelikierros on pelattu R&A:n hyväksymien golfsääntöjen mukaisesti
Pelimuoto on joko lyöntipeli tai pistebogey
Tuloksen on tuloskorttiin kirjannut merkitsijä, jonka pätevyydestä voi ao. seura päättää (Golf Talmassa riittää jäsenyys suomalaisessa kotiseurassa).

Muistettavaa:

Pelaajan tasoituksen laskiessa tasoitusryhmästä toiseen muuttuu käytettävä kerroin heti kun tasoitus tulee toiseen tasoitusryhmään. Tasoitusryhmään 1 pääsee ainoastaan virallisessa kilpailussa pelatun tasoituskierroksen perusteella.
Tasoitusryhmissä 2-6 hyväksytään myös yhdeksän reiän tulos.
Kaikkien tasoituskelpoisten kilpailujen tulos vaikuttaa tasoitukseen, jollei toisin ole mainittu.

 

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail