Golf Talman mestarit 2020

Edustuspelaajat, Kilpailut17.08.2020

Golf Talman lyöntipelimestaruudet ratkottiin 14.-16.8. viikonvaihteessa aurinkoisessa säässä ja mainioissa olosuhteissa.

Kisojen lähtölistoille oli merkitty mestaruuksia eri sarjoissa tavoittelemaan yhteensä 244 pelaajaa. Miesten yleinen sarja (samassa P21, MidM, M50) 155 pelaajan voimin aloitti kilpailut perjantaina ja naiset (samassa T21, N50, N60) sekä M60 ja M70 sarjat liittyivät mukaan lauantaina. Kilpailun erikoisuutena oli sunnuntain kilpakenttä joka oli yhdistelmä Laakso- ja Master-kenttien takayseistä.

Miesten mestaruuden vei nimiinsä Oskari Nikku. Oskari sinetöi voittonsa finaalikierroksen tuloksellaan 69 (-3), joka olikin koko kisojen paras yksittäinen kierrostulos. Oskari vei voitollaan nimiinsä myös sarjan P21 kirkkaimman mitalin.

Oskari Nikku (kuva: Olli Lavonen)

Hopealle sijoittui kolme viikkoa sitten SM-pronssia mid-tourilla napannut Jukka Happonen. Maalissa eroa Oskarin ja Jukan välillä oli lopulta kolme lyöntiä. Jukka kruunattiin myös MidM-sarjan mestariksi.

Jukka Happonen (kuva: Olli Lavonen)

Kolmannen sijan vei nimiinsä moninkertainen Golf Talman mestari Joonas Huttunen. Joonaksen kanssa samaan lopputulokseen 223 (+7) päätyi myös Eetu Sepponen, mutta viimeisen 36 reiän tuloksen perusteella mitali meni tällä kertaa Joonakselle. Tilanne olisi saattanut mennä toisinkin, sillä Joonaksen lähestyminen viimeisen väylän viheriölle ei edustanut perinteistä mallia.

Naisten sarjassa voittaja oli Nicola Fall. Nicola varmisti mestaruuden tuloksella 157 (+13) jättäen hopealle sijoittuneen Maja Selinin kymmenen lyönnin päähän. Pronssimitalin kotiin viemiseksi sai Tuija Lindvall, vain lyönnin Selinille häviten ja samalla N50 mestaruuden voittaen. Tyttöjen 21 mestaruuden uusi Pihla Pennanen ja N60 mestari oli Pirjo Niiranen.

Miesten 60 v sarjassa voiton vei kokenut arvokisapelaaja Kari Huttunen tuloksella 160 (+16) ja miesten 70 v mestari oli Hannu Koskinen lyönnein 171 (+27).