Golf Talman reikäpelimestaruuskilpailut 2022

GT ry, Kilpailut, Naiset, Seniorit01.08.2022

Golf Talman reikäpelimestaruudet ratkottiin 30.-31.7. miesten, naisten ja seniorimiesten sarjoissa.

Miehet

1. Jukka Happonen
2. Mikael Grönlund
3. Lari Hakanen

kaavio

Naiset

1. Pihla Pennanen
2. Kirsi Ahlfors
3. Tia Kovanen

kaavio

Seniorimiehet

1. Pasi Inoranta
2. Jami Kauppi
3. Pasi Metsänheimo

kaavio

Naisten reikäpelimestaruuskilpailu teki paluun

Muutaman vuoden tauon jälkeen pelattiin viikonloppuna Talmassa naisten reikäpelimestaruuskilpailut Laakso-kentän tiiltä 53. Naisten kaaviossa oli tällä kertaa kymmenen rohkeaa pelaajaa. Pelit alkoivat lauantaiaamuna, kun ensimmäinen taistelupari otti toisistaan mittaa. Tästä pelistä Sari Viljakainen voitti Eine Homasen 2/1. Pelit jatkuivat lauantai-iltapäivällä, jolloin ratkottiin pelaajat sunnuntain neljän parhaan joukkoon. Jännittävien ja moninaisten vaiheiden jälkeen jatkoon menivät Pihla Pennanen, Tiia Kovanen, Kirsi Ahlfors ja Pauliina Suopuro. Sunnuntai-aamuna Tiia ja Kirsi lähtivät kentälle taistellen fiinaalipaikasta. Välierämatsi oli tasaista menoa Kirsin ollessa yhdeksän reiän jälkeen 2 up tilanteessa. 15 väylällä Kirsi oli 4 up ja Tiia siis dormissa eli pakko voittaa, jotta peli jatkuisi. Ja niinhän Tiia voitti 15. ja 16. väylät dormin yhä jatkuessa, kunnes 17. väylällä Kirsi laittoi pitkän par putin sisään ja voitti pelin 2/1. Finaalissa pelasivat siis Kirsi ja Pihla, jonka paikka selvisi Pauliinan luovuttaessa välieräpelin.

Pronssimitalisti Tia Kovanen (oik.)

Finaali pelattiin iltapäivällä aurinkoisessa säässä. Finaalipari pelasi kumpikin hyvää golfia, Pihla ehkä hieman tasoaan heikommin ja Kirsi taas tasoaan paremmin, jolloin yhdeksän reiän jälkeen oltiin tasatilanteessa. Pihla paransi otteitaan 11. väylästä eteenpäin ja siten 12. väylän jälkeen Pihla oli tilanteessa 2 up. Taivaalle oli kertynyt jo tummia pilviä ja joitakin salamoita näkynyt, joten peli keskeytettiin ja kävelimme klubille juuri ajoissa, sillä vettä tuli kuin saavista kaataen. Noin vajaan tunnin tauon jälkeen peli jatkui aurinkoisessa kelissä ja Kirsi sinnitteli 17. väylälle asti, jossa oli dormissa. Pihla puttasi noin 5 metrin putin sisään ja voitti mestaruuden 2/1.

Hopealle sijoittui Kirsi Ahlfors (oik).

Kiitos kaikille mukana olleille pelaajille! Ensi vuonna sitten uudestaan ja lisää naisia mahtuu mukaan. Reikäpelissä voi aina tapahtua mitä vaan, se tuli todistettua taas tänä viikonloppuna. Kaiken lisäksi reikäpeli on mukavaa vaihtelua perinteiseen tuloshakuiseen pelaamiseen.