Henkilökuvassa ry:n puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja

(tyhjä)29.08.2015

Puheenjohtaja Tiina Kukkonen-Suvivuo ja varapuheenjohtaja Helena Mattila ovat työpari. He kehittävät ja työstävät yhdessä Golf Talman yhdistyksen asioita.

Tiina Kukkonen-Suvivuo, olet toiminut Golf Talman puheenjohtajana 4 vuotta, mitä yhdistyksessä nyt tällä hetkellä tapahtuu?

”Yhdistyksen luottamustehtävillä on 2 vuotiskaudet, jotka ovat nyt päättymässä: kapteenin, puheenjohtajan ja ladykapteenin tehtävät päättyvät, ja marraskuun valintakokouksessa valitaan näihin tehtäviin uudet henkilöt. Kaksivuotiskaudet menevät limittäin siten, että aina puolet yhdistyksen hallituksesta vaihtuu. Onkin tärkeää, että riittävin väliajoin hallitus uudistuu. Puheenjohtajan tehtävään usein rekrytoidaan henkilö, joka on jo toiminut aiemmin hallituksessa. Marraskuun valintakokous hyväksyy hallituksen kokoonpanon, ja katsomme silloin hallituksen jäsenten rooleja, ja sovimme työnjaon. Jos haluaa lähteä hallituksen toimintaan mukaan, kannattaa ilmoittaa halukkuudestaan; toivomme että uudet henkilöt lähtevät rohkeasti mukaan yhdistyksen toimintaan. Ei pidä arastella osallistumista tai pelätä työmäärää. Kohdallani puheenjohtajan tehtävä ei ole vienyt aikaa pelaamiselta, vaan olen päässyt pelaamaan yhtä paljon kuin ennenkin. Tämä on ollut hyvin antoisaa aikaa, mutta nyt koen että olen tyhjentänyt oman arkkuni, ja laittanut liikkeelle niitä asioita jotka olen kokenut tärkeiksi. Siksi on tärkeää että henkilöt vaihtuvat yhdistyksessä. Olisi myös hienoa saada nuoria mukaan yhdistyksen toimintaan.”

Miksi kannattaa lähteä mukaan?

”Yhdistys luo Golf Talmaan sosiaalista toimintaa, tapahtumia ja yhdessä olemisen hetkiä. Yhdistyksessä toimiminen antaa paljon: sen kautta oppii tuntemaan ihmisiä laajasti, ja saa uudenlaisen näkökulman koko lajiin. Jos haluaa saada johtamiskokemusta, sitä voi hankkia yhdistystoiminnan kautta. Lisäksi yhdistyksessä toimiminen tarjoaa vaikuttamismahdollisuuksia, yhteisöllisyyden kokemuksia, verkostoitumismahdollisuuksia sekä tilaisuuden kohdata uusia mukavia ihmisiä. Kaikki on täysin opittavissa, vaikka ei olisikaan aikaisempaa kokemusta näistä tehtävistä.”

Miten puheenjohtajan tehtävässä pääsee vaikuttamaan?

”Puheenjohtaja voi ottaa agendalleen asioita, joita hän haluaa kehittää. Puheenjohtaja pystyy nostamaan keskusteluun asioita, joihin on tarve tehdä muutoksia. Emme kuitenkaan toimi yhdistyksessä itseämme varten, vaan yhdistyksen jäsenistöä varten. Viemme jäsenistön toiveita eteenpäin, ja toimimme myös kanavana Golf Talman jäsenistön ja osakeyhtiön välillä. Puheenjohtajan tehtäviin kuuluu hallinnollisten tehtävien lisäksi hallituksen tukeminen, ja yhdistyksen toiminnan mahdollistaminen. Myös puheenjohtajapäivillä tapaa toisia puheenjohtajia, ja golfliiton puitteissa tapaa lähiseurojen edustajia. Lisäksi tehtävässä pääsee läheltä seuraamaan mihin suuntaan seurat ja yhteisöt ovat kehittymässä, ja mitkä asiat niissä nousevat pinnalle.”

Helena Mattila, millainen varapuheenjohtajan tehtävä on? Entä miten yhteistyö puheenjohtajan kanssa näkyy?

”Varapuheenjohtaja astuu esiin silloin, jos puheenjohtaja on jostain syystä estynyt. Varapuheenjohtaja sijaistaa puheenjohtajaa myös kokouksissa, jos hän ei pääse paikalle. Toimikuntien vetäjät ja kapteeni toimivat hallituksessa, ja he katsovat yhdistyksen toimintaa omista näkökulmistaan. Itse varapuheenjohtajana katson kokonaisuutta, ja mietin Golf Talman tulevaisuutta laajasta näkökulmasta. Varapuheenjohtajana seuraan myös jäsenmäärien kehitystä, sekä mietin miten voimme paremmin palvella jäsenistöämme. Varapuheenjohtajan tehtävä avartaa näkymiä golfiin ilmiönä, ja tehtävässä pääsee kehittämään golfyhteisöä yhdessä puheenjohtajan, kapteenin ja toimikuntien kanssa.”

Jos haluat lähteä mukaan yhdistyksen toimintaan, voit ottaa yhteyttä Tiina Kukkonen-Suvivuohon: [email protected]. Hän antaa mielellään lisätietoa.