Kapteenin kirje kauden 2015 aluksi

Info30.04.2015

Kapteenin suositus ja pyyntö näin kauden 2015 alussa

 

Kiitän jo etukäteen kaikkia mukavia talmalaisia tulevasta pelikaudesta, sillä uskon kaikkien haluavan pelata tätä meille niin rakasta, mutta myös vaikeaa harrastusta siten, että otamme hienosti huomioon pelikaverit, niin omat kuin etenkin vieraat. Olkaamme siis positiivisia ja hyväntuulisia, vaikka kohdalle osuisi vähän huonompi pelipäivä. Ei vaadita itseltä kohtuuttomia, vaan nautitaan onnistumisista, oli niitä sitten enemmän tai vähemmän. Tottahan on, että huono suoritus saa joskus lakin puristamaan pääkoppaa hyvinkin voimakkaasti, mutta yritetään kuitenkin pitää itsemme aisoissa, ettemme pilaisi omaa ja etenkään pelikavereiden pelipäivää huonolla käytöksellä. Ja tietysti me kaikki tervehdimme toisiamme reippaasti aina Talman alueella ja kentällä annetaan ansaitut kehut pelikaverin hyvästä suorituksesta. Edellä olevan voisi tiivistää niin, että pyrimme ottamaan golfin vähän rennommin rantein, heitämme tiukkapipoisuuden nurkkaan ja pidämme hauskaa hyvässä esimerkillisessä Talman hengessä.

Ja sitten ne tavanomaiset muistutukset muutamista asioista, jotka eivät pyynnöistä huolimatta tunnu olevan kaikkien tiedossa. Joten niistä jälleen kerran muistutus ja pyyntö, että jos kaikki päättäisimme toimia hyvän golfarin tapojen mukaisesti alla ja yllä mainituissa tilanteissa, niin kaikilla olisi mukavampaa mukavassa Talmassa.

FORE huudetaan kunnolla aina kun on pienikin mahdollisuus, että pallo menee lähelle kentällä olevia ihmisiä. Pelikaverit ovat myös vastuussa FORE huudon kajauttamisesta, ellei lyöjä itse huomaa pallonsa menevän kohden muita pelaajia.

Kintuille lyömistä ei saa tapahtua missään tilanteessa, ei edes silloin kun edellä oleva ryhmä etenee takana tulevien mielestä liian hitaasti. Tätä valitettavasti tapahtuu aina silloin tällöin, sillä kuulemma opetetaan kentällä etenemistä. Jos tällaista toimintaa tulee julki, niin siitä seuraa väistämättä rangaistus lyöjälle.

Ja vielä sitten ne iänikuiset väittelyt ja kahnaukset ohitustilanteissa. Tästä on puhuttu ja kirjoitettu niin paljon, ettei kenellekään pitäisi olla mitään epäselvää miten ja missä päästetään nopeampi peliryhmä (ryhmä on myös yksinään pelaava) ohitse. Sovitaanko nyt niin, että jos edessä on selvästi tilaa, toimitaan oikein ja annetaan ohituslupa välittömästi, näin vältytään turhaa sanailua aiheuttavilta tilanteilta.

Toivotan hauskaa ja nautinnollista golfkesää kaikille mukaville talmalaisille!

Rauno Kari
kapteeni
0400 453 358