Kapteenin tervehdys

GT ry, Kapteeni17.06.2024

Kuun alussa junnuleirillä oli iloinen meininki, ja pelit isolla kentällä kulkivat sujuvasti, kun pääsin heidän swingailujaan seuraamaan. Mahtavaa nähdä iloisia nuoria golffareita ja golffarin alkuja Talmassa. Myös naisilla oli erittäin mukava ja aurinkoinen ilmapiiri Naisten sunnuntaina ja Naiset golffaa -tapahtumassa, vaikka luontoäiti oli toista mieltä ja piti huolen, että kaikki pääsivät suihkuun jo itse pelien ja tutustumisen aikana. Kivaa ja iloista pöhinää Talmassa.

Täytyy antaa positiivista palautetta siitä, että kierrokset sujuvat suurimman osan ajasta hyvällä rytmillä. Loistohomma! Toki välistä kierrosajat venähtävät, mutta kun pelataan ripeästi readygolfia ja lyödään varapallo, jos lyönnit sattuvat eksymään heinikkoon tai metsän puolelle sekä etsitään vain sääntöjen mukaiset 3 minuuttia, niin jatkossakin pelit sujuvat. Ilokseni olen myös saanut huomata, kuinka alastulojälkiä on korjattu paremmin kuin alkukaudesta. Jatkakaa jälkien korjaamista, ja jos omaa jälkeä ei löydy niin voi enemmän kuin mielellään paikata pari muuta omaa puttivuoroa odotellessa. Me pelaajat ja kentänhoito kiitämme aktiivisesta jälkien korjaamisesta.

Pidetään kuitenkin jalat maassa, sillä olen saanut paljon palautetta muista kentän siisteyteen liittyvistä asioista. Bunkkereiden haravoiminen on ikuisuusaihe, ja muistutankin niiden haravoimisesta hiekkalyöntien jälkeen. Yhtenä päivänä sain haravoida puoli bunkkeria omien jälkien lisäksi, ei siis ollenkaan hyvä. Koitetaan parantaa tässä ja lisätä samalla kaikkien peli-iloa. Kuitenkin tärkein huomautettava asia on sieltä täältä runsaslukuisina löytyvät nuuska- ja nikotiinipussit. Ne eivät hajoa luonnossa eli eivät kuulu luontoon millään muotoa. Jos käytät kyseisiä tuotteita, niin pidäthän huolen, että käytetyt pussit löytävät tiensä roskikseen.

Golfkautta on jo lähes kaksi kuukautta takana ja nyt juhannus kolkuttelee jo ovelle. Vapusta alkaen on tapahtumia riittänyt. Seuran reikäpelit pelattiin kuun alussa, ja niistä voittajaksi selviytyi miehissä Mikael Grönlund viidennen uusintareiän jälkeen ja naisissa Tiia Kovanen. Muutenkin Talman edustuspelaajien pelit ovat sujuneet kilpakentillä oikein mallikkaasti. M50-kiertueella Sampo Laisi nappasi Linna golfissa ensimmäisen podiumin ja viimeisimpänä Tommi Kylä-Kaila Kytäjällä. Myös muita hyviä sijoituksia on tullut ja näin juhannuksen alla Talma on M50 kokonaisrankingissa upeasti ykkösenä! Hyvät pelit ovat tuottaneet myös muuten tulosta, sillä Sampo Laisi ja Timo Pulkkinen valittiin ESGA Championshipiin Suomen joukkueeseen. Jatkakaa samaan malliin. Talman juniorit selvittivät itsensä joukkue-SM-kisoihin, ja Joel Himanen pelasi hienosti voittoon Kulloossa Global Junior Golf Tourin kisassa Samu Kyntölän täydentäessä hyvää panosta kauden toisella kakkossijallaan. Kyntölän ensimmäinen 2. sija tuli Porista Finnish Junior Tourilta. Leevi Hellberg puolestaan pääsi uusimaan voitosta Finnish Tourilla Lakistossa, joutuen kuitenkin tyytymään jaettuun kakkostilaan. Hellberg ja Himanen tulivat hyvien esitysten myötä valituksi poikien Euroopan mestaruuskisoihin Suomen joukkueeseen. Myös naisissa edustuspelaajat ovat kilpailleet ahkerasti, mutta tulokset ovat vielä odotuttaneet itseään. Kenties juhannuksen jälkeen natsaa askelmerkit kohdilleen.

Paljon iloisia ja positiivisia asioita siis tapahtunut sekä meillä Talmassa että kilpakentillä näin alkukaudesta, mutta myös hieman risuja. Nyt kuitenkin katse tulevaan ja ensi alkuun juhannukseen, joka on aivan nurkan takana. Samaten perinteinen juhannuskisa pelataan aattona, joka on monille perinteinen juhannuksen aloitus. On siis aika alkaa suunnittelemaan juhannustaikoja ja kenties swingiloitsuja. Jälkimmäisiin saa varmasti apua meidän osaavilta PGA-opettajilta.

Kapteenin vinkit juhannukseen:
1. Viisaasti kentällä – ja vesillä!
2. Vihdo bogit (ja hyttysenpuremat) saunan lauteilla
3. Nauti juhannuksesta!

Juhannusterveisin
Elias
kapteeni