Kentän kuulumisia

(tyhjä)13.04.2018

Lumi alkaa olla kokonaisuudessaan sulanut kentältä. On jo nähtävissä, että kenttä on talvehtinut hyvin. Talven aikana on kertaalleen viheriöt aurattu lumesta ja sohjosta, jonka avulla on estetty jääkerroksen ja hapettoman tilan muodostuminen viheriön pintaan. Talven aikana on kentällä myös siistitty väylien reuna-alueita karsimialla puita ja risukkoa.

Keväällä tehtiin väylille kevyt hiekoitus, jonka tarkoituksena oli nopeuttaa lumen sulamista kentältä. Aurinko yhdessä levitetyn hiekan kanssa on tehnyt hyvin tehtävänsä ja sulattanut lumen. Lumen sulamisen jälkeen väylät on nyt kalkittu, jotta maan ph-arvo saadaan pidettyä sopivalla tasolla. Viheriöt on jyrätty ja niille on levitetty nestämäinen lannoite, jossa on väriaine mukana. Väriaine tummentaa viheriön pinnan, jolloin aurinko lämmittää viheriön pintaa enemmän ja ruohon kasvu lähtee paremmin käyntiin.

Ensi viikon aikana kenttää valmistellaan avaamista ja pelaamista varten. Kentät avataan lauantaina talkooporukalle ja sunnuntaina kaikelle kansalle.