Kilpailumääräykset

Osallistumisoikeus

Osallistumisoikeus määritellään kilpailukutsussa. Golf Talman mestaruuskilpailuihin ja muihin vain jäsenille tarkoitettuihin kilpailuihin voi osallistua vain ne pelaajat joilla on voimassaoleva Golf Talma ry:n jäsenyys.

Ellei kilpailukutsussa ole toisin mainittu,  ovat kilpailut avoimia kaikille amatööripelaajille sekä ammattilaisille.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kilpailuihin alkaa noin kolme viikkoa ennen kilpailua. Ilmoittautumisen päättymisaika ilmoitetaan kilpailukutsussa. Kilpailuun ilmoittaudutaan pääsääntöisesti NexGolfin kautta omilla tunnuksilla (jäsenet/pelioikeutetut/osakkaat). Tarvittaessa ilmoittautua voi myös caddiemasterille (vieraspelaajat).

Pelaaja on itse vastuussa ilmoittautumisen oikeellisuudesta ja saapumisesta kilpailun järjestäjälle. Väliaikalähtöinä pelattaviin kilpailuhin pelaaja voi ilmoittautuessaan toivoa aikaista tai myöhäistä lähtöä.

Kilpailumaksu

Kilpailumaksu ilmoitetaan kilpailukutsussa. Golf Talman mestaruuskilpailuissa ei peritä erillistä kilpailumaksua. Pelioikeudettomat kilpailijat maksavat kilpailumaksun lisäksi green feen: aikuiset 45 €/kierros tai juniorit 30 €/kierros. Green feen osuuden voi maksaa myös pelioikeuslipulla tai green fee -setelillä pl. Syys Open Scramble, jossa myös green fee-tulot ohjataan junioritoimikunnalla.

Osallistumisen peruuttaminen

Ennen ilmoittautumisajan umpeutumista pelaaja voi perua osallistumisensa ilman sanktioita. Kilpailun ilmoittautumisajan päätyttyä kilpailuun ilmoittautunut pelaaja on velvollinen maksamaan kilpailumaksun, vaikkei jostain syystä kilpailua pelaisikaan. Maksusta voi saada vapautuksen esim. sairastumisen tms. hyväksyttävän syyn vuoksi, mikäli ilmoittaa poisjäännistään mahdollisimman hyvissä ajoin.

Jälki-ilmoittautuminen

Jälki-ilmoittautuneet sijoitetaan ilmoittautumisjärjestyksessä jonotuslistalle ja heidät otetaan mukaan kilpailuun mahdollisuuksien mukaan. Jonolistalle ilmoittaudutaan suoraan caddiemasterille.

Lähtöjärjestys

Lähtöjärjestys julkaistaan mahdollisimman pian ilmoittautumisajan päätyttyä. Lähtölistat lähetetään pelaajille sähköpostitse ja ne löytyvät myös kotisivujen kilpailukalenterista.

Osanottajamäärä

Kilpailuun otetaan pelaajat ilmoittautumisjärjestyksessä, ellei kilpailukutsussa toisin ilmoiteta. Mikäli ilmoittautuneita on enemmän kuin kilpailuun voidaan ottaa, sijoitetaan yli-ilmoittautuneet jonotuslistalle ilmoittautumisjärjestyksessä. Enimmäisosanottajamäärä ilmoitetaan kilpailukutsussa.

Tasoitukset

Kilpailija vastaa tasoituksensa oikeellisuudesta. Korkein sallittu pelitasoitus kilpailuissa on 36, ellei kilpailukutsussa toisin mainita.

Kilpailusarjat

Kilpailusarjat ja kilpailun pelimuoto ilmoitetaan kilpailukutsussa.

Käytettävät tiiauspaikat

Ellei toisin ilmoiteta, kilpailuissa miehet käyttävät keltaisia tiipaikkoja ja naiset punaisia tiipaikkoja. Poikajuniorit, jotka eivät vielä ole täyttäneet 13 vuotta, voivat em. kisoissa valita pelaavatko kilpailun keltaisilta vai punaisilta tiipaikoilta.

Hidas peli

Mikäli pelaajaryhmä jää kilpailuun annetusta aikataulusta ja muiden kuin ensimmäisen kilpailuryhmän kyseessä ollessa enemmän kuin lähtövälin verran edellä pelaavasta ryhmästä, voidaan heidät asettaa aikatarkkailuun. Aikatarkkailusta ilmoittaa kilpailun tuomari tai kilpailun johtaja koko ryhmälle. Mikäli pelaaja ollessaan aikatarkkailussa käyttää lyöntiinsä enemmän aikaa kuin 40 sekuntia siitä, kun on hänen vuoronsa lyödä, saa pelaaja rangaistuksen pelin viivyttämisestä seuraavasti:

Ensimmäinen rikkomus: Varoitus Toinen rikkomus: Yksi rangaistuslyönti Kolmas rikkomus: Kaksi rangaistuslyöntiä Neljäs rikkomus: Kilpailusta sulkeminen

Aikatarkkailua tekevät vain tuomari tai kilpailun johtaja. Lyöntiin käytettävän ajan mittaaminen alkaa, kun tuomarin tai kilpailun johtajan mielestä on pelaajan vuoro lyödä.

Aikatarkkailu päättyy tuomarin ilmoituksesta tai kun ryhmä saavuttaa aikataulun tai edellä menevän ryhmän. Mikäli ryhmä joutuu aikatarkkailuun useamman kerran kierroksen aikana, edellisen aikatarkkailun rangaistukset huomioidaan seuraavassa aikatarkkailussa.

Golfauton käyttö

Golfauton käyttö on sallittu kaikissa kilpailuissa pl. mestaruuskilpailut, Golf Talma Open ja Rainer Cup.

Tasatulosten ratkaiseminen

Mikälikilpailukutsussa tai kilpailutiedottessa ei toisin mainita, ratkaistaan tasatulokset ns. matemaattisella menetelmällä: tuloskortin mukaiset viimeiset 72, 54, 36, 18, 9, 6, 3 ja 1 reikää. Mikäli matemaattinen menetelmä ei saa ratkaisua aikaan, ratkaistaan tasatilanne arvalla.

Palkinnot

Verottajan antamaan ohjeistukseen (Diaarinumero A87/200/2018) perustuen ja Suomen Golfliitolta saadun ohjeen mukaisesti, Golf Talma ry ilmoittaa yli 100 euron arvoisen palkinnon vastaanottaneet henkilöt ja näiden vastaanottamien palkintojen arvon verottajalle. Osallistumalla kilpailuun ja vastaanottamalla voitetun palkinnon, pelaaja sitoutuu kysyttäessä ilmoittamaan seuralle henkilötunnuksensa.

Mobiilitulospalvelu

Osassa Golf Talman kilpailuista on käytössä on NexGolf Mobile Scores eli reaaliaikainen tulospalvelu, jossa tulokset syötetään pelaajien toimesta, pelin aikana, suoraan NexGolf-sovellukseen. Pelaajat voivat samasta sovelluksesta seurata reaaliajassa kilpailun live scoringia. Kierrostulokset tarkistetaan ja vahvistetaan sovelluksessa eikä pahvista korttia siis tarvitse palauttaa kierroksen jälkeen. Peliryhmä sopii keskenään, että yksi pelaajista hoitaa tulosten syöttämisen sovellukseen. Perinteisen korttien vaihtamisen sijasta, pelaajat sopivat keskenään kuka toimii kenenkin merkkaajana. Tarvittaessa merkkaajat voivat kirjata tulokset pahviseen tuloskorttiin tulosten tarkistusta varten. Kierroksen jälkeen tulokset tarkistetaan sovelluksesta ja kun merkkaaja ja pelaaja ovat yhtä mieltä tuloksen oikeellisuudesta, painetaan sovelluksesta ”hyväksy ja allekirjoita tuloskortti”. Tämän jälkeen tuloskortti katsotaan palautetuksi, eikä sitä voi enää muokata. Mahdollisen virhepainalluksen tai teknisen häiriön vuoksi tapahtunut hyväksyntä voidaan kuitenkin tarvittaessa perua kilpailun johdon toimesta ennen tulosten julkaisemista. Virheen sattuessa tulee olla välittömästi yhteydessä kilpailun toimikuntaan.

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail