Master- ja Laakso-kenttien viheriöiden holkitus – Laakson aikataulu muuttunut

Kenttä31.08.2020

Master- ja Laakso-kentille tehdään viheriöiden holkitus. Master-kenttä holkitetaan maanantaina 31.8. ja Laakso-kenttä maanantaina 14.9.

Holkituksessa viheriöön painetaan ontto holkki, joka poistaa viheriöltä maa-ainesta eli viheriöstä lähtee holkin mukana ns. pieni papana. Tämä jälki näkyy viheriöllä pienenä reikänä. Hoitotoimenpiteellä viheriöltä poistetaan ns. kuitua, jotta viheriön koostumusta pystytään pitämään ruohon kasvulle edullisena. Ajan saatossa viheriön pintaan ja pinnan alle kertyy kuitua, jonka liika määrä heikentää viheriön ruohon kasvua ja on sen vuoksi epäedullista viheriön kuntoa ajatellen. Tämän vuoksi sitä joudutaan poistamaan aika ajoin holkituksella. Holkituksen yhteydessä viheriölle levitetään hiekkaa ja se jyrätään kuten tapituksenkin yhteydessä. Holkituksen jäljet näkyvät hieman pidempään viheriössä, kuin tapituksen ja voivat aiheuttaa pientä epätasaisuutta viheriön pinnassa, joka kuitenkin menee suhteellisen nopeasti ohi hiekoituksen ja ruohon kasvun avulla.

Holituksen kaltainen hoitotoimenpide on tärkeää tehdä, jotta voimme parantaa ja pitää yllä viheriöiden hyvää kuntoa. Pahoittelemme viheriöiden hoitotoimenpiteistä pelaajille aiheutuvaa haittaa.

Lue myös aiempi uutisemme mitä eroa on holkituksella ja tapituksella alla olevasta linkistä.

Holkituksen ja tapituksen erot