Maajoukkueet hakivat vauhtia Talmasta Abu Dhabin MM-kisoihin

GT Oy12.10.2023

Lokakuun toisella puoliskolla pelataan amatöörijoukkueiden maailmanmestaruuskilpailut Abu Dhabi Golf Clubin National- kentällä. Miesten kisa on 18.–21. lokakuuta ja naiset pelaavat seuraavalla viikolla 25.–28. lokakuuta. Kisoihin valmistautuvien joukkueiden viimeistely leiripäivät on pidetty Golf Talmassa.

Kilpailu on lyöntipeli muotoinen 72 reiän kilpailu, jossa pelataan sekä joukkue että henkilökohtainen kilpailu. Kolmihenkisen joukkueen tuloksista kaksi parasta tulosta huomioidaan. Maailman mestaruus kisoihin osallistuu 36 eri maata.

Naisten joukkueessa pelaavat Katri Bakker (EGS), Henni Mustonen (TGS) ja Emilia Väistö (EPG), ensikertalaisia MM-tasolla ovat Mustonen ja Väistö. Varapelaaja on Anna Backman (KanG). Naisten joukkueen valmentajat ovat Pasi Purhonen ja Jussi Pitkänen. Kapteenina ja fysiona joukkueella toimii Matti Lindholm.

Miesten edustajat ovat Markus Luoma (HGK), Elias Haavisto (KG) ja ensikertalainen Jesse Saareks (KosG). Miehillä varapelaajana on Veikka Viskari (ViGS). Miesten joukkueen valmentajat ovat Jussi Pitkänen ja Petteri Nykky. Joukkueen kapteenina ja osteopaattina toimii Jukka Pennanen.

Joukkueille MM-kisat ovat luonnollisesti yksi kauden päätapahtumista. Kyselimme pelaajien tunnelmia kisan alla ja kuinka valmistautuminen Talmassa on sujunut.

Valmentajisto valitsi Golf Talman harjoittelupäivien pitämiseen monipuolisten uusien harjoitusalueiden ja keskeisen sijainnin perusteella. Leiripäivät pidettiin syyskuun lopussa ja lokakuun alussa, jolloin kenttä oli erinomaisessa kunnossa ja ilmatkin suosivat. Pelaajat ja taustahenkilöt olivat erittäin vaikuttuneita uusista harjoittelu alueista.

Maajoukkueet Golf Talman uudella lähipeli-harjoitusalueella tosi toimissa

Jo paljon ennen valmistautumisharjoituksia on joukkueen kapteeneilla ollut työntäyteistä aikaa.

Lämpötila kisapaikalla Abu Dhabissa saattaa nousta lähelle +40 celsius astetta, joten nesteytys on suurimpia haasteitamme kisoissa. Tähän valmistautuminen alkaa jo viikko ennen lähtöä. Olemme myös puhuneet hygienian merkityksestä, jotta säilyisimme kaikki terveinä, kommentoi miesten kapteeni Jukka Pennanen.

Sokerina pohjalla, joukkueiden tavoitteet kisoista.

Yhteiseksi tavoitteeksi molemmat joukkueet ilmoittavat sijoittumisen kymmenen parhaan joukkoon. Tällä uusitaan maapaikka kahden vuoden päästä järjestettäviin seuraaviin MM-kisoihin.

Golf Talma toivottaa Onnea molemmille joukkueille Abu Dhabin MM-kisoihin!

Linkki kisasivustolle 2023 WATC ABU DHABI, UAE

Kuvassa vasemmalta oikealle: Matti Lindholm, Pasi Purhonen, Petteri Nykky, Emilia Väistö, Henni Mustonen, Katri Bakker, Markus Luoma, Elias Haavisto, Jesse Saareks, Jukka Pennanen

 

Kuvat: Jukka Pennanen