Nicola Fall neljäs reikäpelin SM-kisoissa

Edustuspelaajat06.07.2020

Reikäpelin SM-kilpailuissa Tammer-Golfissa nähtiin melkoisia yllätyksiä, sillä ammattilaisia käytettiin suurimmaksi osaksi täysinä heittopusseina. Talmalaisista allekirjoittanut ja Noora Komulainen kokivat tappiot heti ensimmäisellä kierroksella ja ”Unski” Wikström sai maistaa tappion karvasta kalkkia kolmannella kierroksella. Naisten sarjassa nähtiin ammattilaisvoittaja, mutta muuten kummassakaan sarjassa ei ollut enään pro-statuksen pelaajia neljän joukossa.

Parhaiten Talmalaisista pärjäsi Nicola Fall, joka kairasi itsensä aina neljän joukkoon asti. ”Keskiviikkona tuntui hyvältä voittaa Elina Nummenpää 2/1 koko päivän altavastaajan asemasta.”, Nicola kertoo. Tämä ensimmäisesta rundista saatu buusti riitti aina semifinaaleihin asti, jossa tappion karvas kalkki iski päin kasvoja Kiira Riihijärven muodossa. Pronssimitali jäi Anna Backmanin käsiin, mutta sijoitus neljänneksi ei ole huono suoritus raastavassa pelimuodossa. ”Kisan aikana huomasi miten paljon on taas kehittynyt vuoden aikana ja mihin pystyn, kun mun kilpailuvietti ja voitonhalu pistetään koetukselle”, Nicolan loppukommentit kuuluvat.

Talmassa on lanseerattu ja pelattu seuran sisällä myös uusi joukkuekilpailu nimelta Ace Trophy. Homman nimi on midit vastaan seniorit. Ryder Cup- hengessä pelattiin ensin kaksi ysiä joukkuepelejä ja sen jälkeen vuorossa oli 9r mittaiset singelipelit.

Joukkueet tänä vuonna olivat:
Seniorit (Full Tilts): Pyy, Metsänheimo, Wikström, Nykky, Hyvärinen, Pulkkinen, Uhlenius, Tiira, Inoranta, Jantunen (El Capitan)
Midit(Village People): Floor, Grönlund, Happonen, Järvinen, Malinen, Montell, Mäenpää, Salakari, Vartiainen, Kylä-Kaila ( El Capitan)

Seniorit saivat ikänsä puolesta yhden tiipaikan verran eteen pelaten keltaisilta, mutta kokivat silti oman pitkän elämänsä suurimpia nöyryytyksiä häviten ottelun lukemin 14-6. Tässä tapauksessa kokemus ei ollut nuorutta parempi, mutta toivottavasti tulevat vuodet kääntävät voimasuhteita tasaisemmiksi. Midien ykköspyssyjä olivat nelikko Grönlund, Järvinen, Kylä-Kaila ja Salakari hankkien kaikki täydet pisteet omista otteluistaan. Näistä rankaisijoista senioreitten kapteeni Jantunen näkee kuulemma painajaisia aina päiväuniin asti.

Viikonlopun Mid-kisoista Hill Siden Valley-kentällä parhaiten selvisi Jukka Happonen tuloksin 75-73 T20. Koko fieldin tuloksista päätellen ensimmäinen päivä on mennyt ennemmin soutaen kun kävellen, mutta toisena päivänä koko poppoo petrasi tuloksiaan ja Jukankin toisen päivän tuloksella sijan menetyksiä tuli kolmen napsun verran. Muuten Talma oli cutin jälkeen edustettuna yhteensä yhdeksällä läpi päässeellä.

Peter ”Puhis” Puhakka