Niklas Lindström ja Hanna Santavuori mestarit 2022

GT ry, Kilpailut21.08.2022

Golf Talman vuoden 2022 yleiset miesten ja naisten lyöntipelimestaruudet ratkottiin viikonvaihteessa 19.-21.8.2022.

Mestaruuskilpailut ovat Talmassa perinteisesti vetäneet osallistujia runsaslukuisesti eikä tämäkään vuosi ollut poikkeus sillä 1. kierrokselle starttasi 132 kilpailijaa, 119 miestä ja 13 naista

Kilpailussa pelattiin tänä vuonna kaikki kierrokset Master-kentällä, miehet 64 tiiltä ja naiset tiiltä 52. Kahden kierroksen jälkeen suoritetun cutin läpäisi miesten puolella 48 ja naisissa 12 pelaajaa sekä tasatulokset.

Miesten mestaruus uusintaan

Kilpailua johtaneen Niklas Lindströmin lähestyminen viimeisellä viheriöllä laskeutui hienosti metriin ja mestaruuteen vaadittava par vaikutti olevan pelkkä muodollisuus. Birdie-yritys lipsahti kuitenkin sen verran ohi, että lopputuloksena oli bogi ja edessä oli kahden miehen uusinta. Niklaksen kanssa Master 18 tiille lähti leader in the clubhouse Elias Haukka, joka oli pelannut sunnuntaina koko kilpailun ainoan parin alittavan tuloksen 69.

Mestari ei selvinnyt vielä ensimmäisellä uusintareiällä sillä Niklas ja Elias tekivät molemmat parit. Toinen yritys tuotti kuitenkin tulosta sillä Niklas teki jälleen parin Eliaksen lipsuessa bogiin ja näin vielä parin viikon ajan 17- vuotias keravalainen nappasi ensimmäisen Golf Talman mestaruutensa aikuisten sarjassa.

Miesten mitalikolmikko oli

Niklas Lindström 73 + 79 + 72 = 224
Elias Haukka 78 + 77 + 69 = 224
Jani Kokkonen 73 + 78 + 76 = 227

Naisten sarjassa erot selkeämpiä

Naisten mestaruus oli koko kilpailun ajan Hanna Santavuoren hyppysissä sillä hän piti ykköspaikkaa hallussaan alusta asti. Kolmen kierroksen jälkeen Hanna sinetöi mestaruuden kolmen lyönnin erolla ennen hopealle sijoittunutta Pihla Pennasta. Pronssia nappasi Tuija Lindvall, joka jäi Pihlasta 11 lyönnin päähän.