Pääkenttämestarin tilannekatsaus kentänhoitoon

Kenttä21.06.2022

Master-kenttä jo lähes valmis ja normaaleissa mitoissa tiipaikkojen osalta

Master-kentän lyöntipaikkaremontti etenee ja uusituista lyöntipaikoista olemme avanneet maanantaina 20.6. lyöntipaikat 5, 6, 7, 8, 9 ja 11. Näiden avaamisen jälkeen Master-kenttää voi pelata jo uudessa mitassaan tiipaikoilta 60, 56 ja 52. Kannattaa siis nyt ottaa Master ja sen uudet lyöntipaikat omaan ohjelmistoon mikäli et ole vielä uusia tiipaikkoja ehtinyt testata.

Pelattaessa kenttää mitassa 64 viimeistelemme vielä loppukauden aikana kokonaan uudet tiipaikat väylille 12, 15, 17 ja 18. Etummaiselle kentän mitalle 48 tulee uudet tiipaikat vielä väylille 10 ja 14. Master-kentän ykkösväylän uusi 48-tiipaikka otetaan käyttöön vasta väyläuudistuksen valmistuttua. Ennen remontin valmistumista pelataan 64 n. 100 m lopullista versiota lyhyempänä ja 48 n. 100 m pidempänä. Kentän remontinaikaiset mitat löytyvät kotisivuilta sähköisestä tuloskortista. Tilapäisten mittojen mukaiset slopetaulut ovat käytössä.

Master 1

Master 1:llä olemme saaneet valmiiksi kastelujärjestelmän asentamisen maan pinnan alle ja parhaillaan levitämme kasvualustaa uudistetulle väylälle. Väylän kylväminen päästään tekemään heti, kun kasvukerrospinta on valmis ja kastelu on vielä liitetty kastelujärjestelmään. Tämän jälkeen ruoho saa kasvaa tämän kesän ja uuden väylän pääsemme avaamaan tulevalla kaudella 2023.

Ulkokuntosali

Ulkokuntosalin pohja on valmis ja pääsemme nyt tuomaan kuntoilulaitteet paikoilleen ja viimeistelemään ympäristön, jonka jälkeen liikuntapaikka on valmis otettavaksi käyttöön.

Viheriöt

Olemme tehneet paljon töitä kenttien ruohon kasvun edistämiseksi ja nopeuttamiseksi. Viheriöt on kylvetty kahteen eri kertaan. Olemme kylväneet viheriöt sekä rivikylvöllä (viilto) useisiin eri suuntiin ja tämän lisäksi on tehty myös ns. hajakylvö rei’ityksen yhteydessä.
Voisi siis sanoa, että viheriöt on kylvetty useaan eri otteeseen. Lyöntipaikat, esiviheriöt (foret) ja väylät on kylvetty kertaalleen. Seuraavaksi jatkamme esiviheriöiden ja väylien paikkokylvöä. Kylvöjä on tehty ja tehdään moninkertainen määrä normaaliin vuoteen verrattuna, jotta selviämme vaikean talven ja kevään jättämistä jäljistä. Kylvöjä tulemme tekemään noin kolmen viikon välein kunnes saavutamme tarvittavan viherpeitteen.

Kentän kastelu ja lannoitus

Yöaikojen lisäksi myös päivisin kentillä tehdään kastelua, jolla varmistetaan tarvittava kosteus kasvualustassa. Myös lannoitusohjelmaa olemme muuttaneet sopivaksi kylvöille, jotta saamme parhaan mahdollisen avun uuden ruohon kasvulle.

Pääkenttämestari
Esa Laaksonen