Suomen naisten terävin kärki harjoittelee Golf Talmassa

(tyhjä)10.07.2015

Noora Tamminen ja Ursula Wikström harjoittelevat valmentajansa Petteri Nykkyn ohjauksessa Golf Talmassa. Saimme tilaisuuden kurkistaa urheilijoiden harjoitteluviikkoon, ja esittää kysymyksiä kisoihin valmistautumisesta.

Golfin naisten Euroopan kiertueella pelaavat Wikström ja Tamminen valmistautuvat parhaillaan Brittiensaarilla 24-26.7 pelattavaan Aberdeen Asset Management Ladies Scottish Open -kilpailuun.

Wikström ja Nykky, mitä harjoitteluviikkoon yleensä kuuluu?

”Se riippuu siitä onko kisaviikko vai harjoitteluviikko, nyt on harjoitteluviikko jolloin ei tarvitse säästellä urheilijaa. Paljon riippuu siitä, missä tilassa lyönti on. Voimme käydä monipuolisesti läpi eri osa-alueita, tai voimme hioa jotain lyönnissä. Vahvistamme rutiinia, käymme läpi perusasioita ja tarkistamme tähtäyksiä. Rutiinin vahvistamiseen kuuluvat chippaus, puttaus ja draivi. Nyt pääsemme pelaamaan Major-kisoja, jotka tuovat oman lisänsä harjoitteluun.”

”Totta kai myös pelattava kenttä vaikuttaa. Esimerkiksi Englannin kentät eroavat siten, että olosuhteet ovat tuulisia ja pinnat kovia.”

Tamminen, miten kisakausi on mennyt?

”Viime kisa oli minulle tämän vuoden paras, se meni todella hyvin, ja sijoituin seitsemänneksi.”

Mihin keskitytte nyt harjoituksissa?

”Kisan jälkeen kertaamme aina perusasioita, kuten alkuasentoa. Keskitymme harjoituksissa lähinnä siihen, että saamme pallon toistettavasti reikään.”

Entä juuri ennen kisoja? Mitä silloin yleensä tehdään?

”Juuri ennen kisoja tutustumme paikan päällä pelattavaan kenttään, ja sen nurmeen. Haemme asennot kuntoon ja mahdollisimman voimakkaan tunteen itse lyöntiin. Myös kehonhuolto on todella tärkeää, pyrimme pitämään kehon hereillä ja liikkuvuuden kunnossa.”

 

U&N harjoitus

Golf Talma toivottaa Wikströmille ja Tammiselle menestystä tuleviin kisoihin!